Welkom - Even voorstellen


     
     
     
     
     
     

 
 
 
Welkom op mijn website, vol met mooie natuurbeelden die ik heb vastgelegd met mijn camera.
Mijn naam is Jannie Hoekstra-Haringa, geboren in Sneek en woonachtig in Woudsend samen met mijn man Frans en een papegaai genaamd Jopie. Onze 2 dochters wonen met hun gezinnen gelukkig in de buurt zodat ik op mijn fietsje naar ze toe kan en dan gaat de camera mee natuurlijk!

Het schilderen van realistische en surrealistische schilderijen was altijd mijn grootste hobby, door het schilderen heb ik geleerd om te kijken ... echt goed te kijken naar de dingen om me heen en dan zie je pas goed hoeveel moois en bijzonders er om ons heen is.

Zo ben ik eigenlijk ook enthousiast geworden om het mooie uit de natuur te fotograferen en rolde dus in een tweede grote hobby!
Ik ben een echt natuurmens en het fotograferen van dieren, planten en mooie luchten enz vind ik zo mooi om te doen. Wanneer ik anderen van de foto's mee kan laten genieten is dat mooi! Dat is dan ook de bedoeling van deze website.
 
Als ik wandelingen maak of fietstochtjes heb ik altijd de camera bij me, altijd klaar om iets moois te fotograferen! Wij wonen in Friesland maar zijn zomers meestal in Drenthe waar wij een stacaravan hebben, bijna alle foto's die ik maak komen dus uit Friesland en Drenthe.
 
Ik plaats elke week nieuwe foto's, het is nu lente en dat vind ik de mooiste tijd van het jaar, alles ontluikt weer in de natuur! Het is zo bijzonder om te zien dat alles wat dood leek weer tot leven komt en dan natuurlijk ook de insecten die weer tevoorschijn komen, het is echt wonderbaarlijk mooi! 

Een telelens bezit ik niet maar ik heb wel een goede camera (Panasonic lumix) en kan een eind inzoomen en door goede plekjes op te zoeken om foto's te maken heb ik al heel wat dieren van heel dichtbij kunnen fotograferen zonder dat ze het in de gaten hebben!

De foto's op elke pagina kun je aanklikken dan komen ze groter in beeld.
Bij de meeste dieren staat de Friese naam er achter, vind ik leuk omdat ik Friezin ben.
 
Ik verkoop ook kaarten met mijn natuurfoto's er op en als u een van mijn natuurfoto ingelijst wil dan kan dat, kom gerust langs of neem contact met mij op.
 
Veel plezier op mijn site en geniet van al het moois uit de natuur !
 
Op alle afbeeldingen op deze website rust copyright en mogen niet zonder mijn persoonlijke toestemming worden gebruikt.

Jannie Hoekstra-Haringa
Ald Tsjerkhof 1
8551 PA Woudsend
Tel: 0614491902
Email:  jgharinga@gmail.com

Kijk ook eens bij mijn schilderijen website, via linkje : Jannies painted dreams  met mijn schilderijen ! 
 
 

 

 
 
Twee aparte foto's; mijn schaduw omringd door een kleurrijke kring, ik vond het zo bijzonder! Theoretisch lijkt het een optisch verschijnsel: een zogenaamde  "glorie". Ikzelf vond het heel speciaal dat dit mij gebeurde en het heeft voor mij een diepere betekentis. Foto rechts is Frans die de zon uit de lucht "plukt" ;)
                                                   

BewarenBewaren BewarenBewarenBewaren